30 jaar coaching

geplaatst in: Nieuws, Uncategorized | 0

Ronald Esajas & Coaching

2018 markeert het begin van mijn 30e jaar van coaching. Het was een avontuur bij elke stap een reis van voortdurend leren en ontdekken die begon bij Super photo in 1988.

Coachen is een ambacht dat tijd nodig heeft om te leren; je kunt nooit stoppen met leren als je goed wilt zijn in je vak. Je kunt niet leren coachen in een boek, op internet of in een collegezaal zitten.

“Je moet coachen om te leren coachen”

Je moet je handen vies maken, het grondwerk doen, fouten maken, falen en blijven leren. Voor mij was het een voortdurende evenwichtsoefening met het actueel houden van de nieuwste methoden en onderzoeken doen wat ik ook ontzettend veel heb gedaan. Je moet constant herhalen en fijn afstemmen om voorop te blijven lopen en recht te doen aan je coachees.

Er is veel veranderd in 30 jaar, maar de fundamenten zijn niet veranderd. Ik heb op de harde manier geleerd om niet ver van de basis af te dwalen. Zoek naar eenvoudige oplossingen voor complexe problemen.

Meer dan ooit ben ik een coach van mensen die meer willen. Als het mee zit, kijk ik uit naar nog vele jaren. Er is zoveel meer te leren en te delen in mijn evoluerende rol van mentor/coach.

Dank aan alle coachees en coaches waarmee ik heb mogen samenwerken Jullie waren mijn leraren. Ik hoop alleen dat ik jullie net zoveel kon geven als jullie mij gaven.

Ronald Esajas
Gobler Coaching

In een vrijblijvend en gratis gesprek kun je ontdekken wat Gobler Coaching voor jou kan betekenen. Wil je dat wij contact met je opnemen? Vul het contactformulier in.